Hvordan kommer jeg igang.
Du skal nok ofre en fire-fem tusind kroner på en god detektor, ellers kan man købe en brugt detektor for måske 1500 kroner for at prøve det af.
Efterfølgende kan man tage noget sølv eller guld og lægge eksempelvis i haven, hvorefter man kan prøve sit udstyr af. Jeg anbefaler dog ikke, at man tager konens guldring og graver ned, da man risikerer ikke at kunne finde den igen. Man kan bare lægge det på jorden i stedet for at grave det ned.
Kom med i en gruppe og bliv en del af et fællesskab. Når vi går i en gruppe, og der lyder et brøl, styrter vi alle hen for at se, hvad der er fundet. Hvis vedkommende ikke lige ved, hvad det er, kan andre komme med inputs.
Vi hjælper hinanden i fællesskabet. Derfor er det rart, at vi går mange i en gruppe. Nogle vil helst gå alene, og så kan de efterfølgende lægge fundet ind i Facebook-grupper og spørge andre på den måde.
Skal man ud på en ny mark, er det rigtig godt at lave forarbejdet, før man finder frem til den nye mark. Hvis nu man finder nogle gamle kort frem, kan man se, om det er muligt, at der har boet nogle her i eksempelvis vikingetiden. Man kan måske også ud fra navnene på stedet, der ligget tæt på, få et fingerpeg om, hvad man kan finde på marken.
Kort og matrikelstyrelsen har nogle gamle kort, ellers kan man bare Google gamle landkort. Der er også kommet nogle gamle reliefkort, hvor man kun ser landskabet i gråt. De er taget med satellitter, og så kan man se nogle forhøjninger. Man kan også bruge historiske bøger.
Og så er det vigtigt, at man får lavet en aftale med landmanden om, at man må gå på hans mark. Når det kommer til at gå på stranden, skal man have en aftale med kommunen eller hvem, der står for stranden. Man skal altid have aftaler på plads.